Известие

Collapse
No announcement yet.

Забавяне при натискане на газта

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Забавяне при натискане на газта

Здравейте на всички. Имам Алфа 156 1.6 1998 год. Има много неприятен проблем - когато натисна газта колата започва да ускорява след 2 - 3 сек, преди това време все ено не съм натиснал педала. Отдлно 5 мин след като започна да карам светва една червена лампа, за инжекцията. Ходих на много места, но никой не може да разбере какво е. Проверявах на елкона - няма нищо изгоряло, всичко (уж) работи. Моля ви, ако някой има идея да каже. Мерси!

Колега при мене го имаше същото забавяне...Все едно колата заглъхва и няма никой на газста....Колегите ми казаха дебитометър...смених го и колата фръкна...Така,че това може да е причината...

mod edit: е тази думичка "газ" така и никой не разбра че като се членува става "газ+та=газта"
    Last edited by fiore; d.m.y г., 19:30.

Comment

Първоначално публикувано от Zumer Покажи съобщение
      Колега при мене го имаше същото забавяне...Все едно колата заглъхва и няма никой на газста....Колегите ми казаха дебитометър...смених го и колата фръкна...Така,че това може да е причината...
      Подкрепям......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от alessandro nesta Покажи съобщение
        Здравейте на всички. Имам Алфа 156 1.6 1998 год. Има много неприятен проблем - когато натисна газта колата започва да ускорява след 2 - 3 сек, преди това време все ено не съм натиснал педала. Отдлно 5 мин след като започна да карам светва една червена лампа, за инжекцията. Ходих на много места, но никой не може да разбере какво е. Проверявах на елкона - няма нищо изгоряло, всичко (уж) работи. Моля ви, ако някой има идея да каже. Мерси!
        Сменяш елкона, сменяш и дебитомера - може и да се оправи.

Comment

ЗА сетен път - аиде на дебитомера(да знаеш - не повече от 136лв)
          Last edited by qpwo; d.m.y г., 23:12.
          sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
            При 1.6 не е толкоз простичко!

До 06/1998 - 0280217111 - 424,00 лв
            След 07/1998 - 0280218019 - 136,00 лв

То да не е ... айде на дебитомерите

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
              дебитомер,ламбда,бобина,кибрит

Comment

Колега,първо диагностика!
                Аз също смених дебитомер,ланда сонди и 2 бобини и сега всичко е наред!!!

Comment

Working...
                X